srijeda, 23. kolovoza 2017.

BACK TO SCHOOL- Savjeti

Hej dragi moji !
Danas vam dolazim sa školskim savjetima, kako bi smo svi u toku ove školske zablistali onako kako i želimo. Svima vam želim da svoje ciljeve ostvariti i krenete punom parom.


1. Postavite ciljeve ! Bez cilja, nema uspjeha Na početku bitno je da sebi postavite ciljeve, da li želite da iz matematike imate 5 ili 4, ili ćete uložiti trud da iz svih predmeta imate 5. Sve je do vas. Npr, znalo mi se desiti da dobijem 4 iz predmeta iz kojeg inače imam pet, stalno sam govorila, 4 nije loša ocjena. Ali ako želite imati 5, četvorka nije dobra ocjena. Ako imate ciljeve, eliminišete sve ono što vas sprečava do njega.

2. Ne takmičite se sa drugarima, takmičite se sa sobom. 
Trudite se da svakoga dana budete bolji. Ako bi ste se brinuli o drugima i o njihovom uspjehu, zanemarili bi ste svoj. Zbog toga, jedino bitno, jeste da VI svakoga dana napredujete u odnosu na SEBE.

3. Slušajte na času !!Vjerovatno ste za ovo čuli dosta puta. Ali ja ću vam dati razlog. Matematiku nikada nisam voljela i imala sam prosječne ocjene uvijek. Pitala sam se, zbog čega baš meni ne leži. I došla sam do zaključka da matematika nije istorija te da se može naučiti kod kuće. Ako se uključite u čas, ako se zanimate za ono što vam nastavnik prezentuje, matematika je vaša.


4. Učite sa razumjevanjem .

Zaista je bitno učiti sa razumjevanjem. Ako učite sa razumjevanjem a i slušate na času, uspjeh je zagarantovan. U manjim razredima sam učila sve od A do Š i mogu da potvrdim da sam mnogo stvari zaboravila, dok stvari koje sam učila sa razumjevanjem imam i sada u glavi. Vjerujte da i nastavnici ne vole bubatore. U životu vam niko neće tražiti da pričate napamet, već će tražiti sugestivna i konstruktivna mišljenja.

5. Pristojni uvijek bolje prolaze. 
Ako ste primjeran učenik, te ako na času ne pravite probleme, nastavnici će uvijek imati u vidu da vam oproste. Međutim, nikada se nemojte oslanjati na ovakve stvari i izvlačiti se, budite primjerni i ako vam se desi da ste bili bolesni ili zbog obaveza niste stigli da uradite školske uvijek će imati više tolerancije prema vama.


Srećno sa novim školskim početkom !
Vaša Nina ♥




Broj komentara: 10:

  1. Moram se složiti s drugim savjetom i njega se držim najviše. Draga post ti je genijalan kao i savjeti. :)♥

    sretnisanjar.blogspot.hr - novi post

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti mnogo ! Drago mi je da ti se dopada post.

      Izbriši
  2. Intetresantan i jako originalan post, draga Nina! Hvala na korisnim savetima,verujem da si mnogima pomogla!Ovo su zaista stvari koje ce pomoci da se ima bolji uspeh u skolI!

    Visit me, and follow. See you soon. Maleficent

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti, meni su ove stvari pomogle, pa se nadam da ce i drugima.

      Izbriši
  3. Super je post. Inače matematika mi jezapala za oko. Ja sam osoba koja je u osnovnoj išla na takmičenja iz matematike, a sada mi je 2 ili 3 iz matematike. I to iskreno nije do mene, koliko god ja slušala na času i vježbala kod kuće, ne mogu postići ništa kada imam nekvalitetnog profesora i kada sama moram tražiti na internetu objašnjenja, ali samo kako je on radio jer ako radim drugačije, onda se to njemu ne sviđa i poništi zadatak i to je veliki problem sa nastavnicima. Ali inače se moram složiti sa tobom oko ostalih stvari. Stvarno je dobar i koristan post ❤️❤️❤️

    Pratim te: Visit and follow ----> Marija's blog

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Drago mi je da si podijelila svoje misljenje sa nama, iako ja nemam problema sa sadasnjom nastavnicom matematika, cak sta vise, uvijek je raspolozena da objasni vise. Nadam se da ces se snaci i da ce ti matematika krenuti od ruke. :)

      Izbriši
  4. gdje su bili ovi savjeti dok sam ja isla u skolu hahaah
    odlican post i vjerujem da ce mnogima pomoci
    sretno u novoj skolskoj godini

    MagdalenaŠ.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Megi, vjerujem da si ti i bez ovih savjeta uvijek zablistala u skoli.

      Izbriši
  5. Odlicni saveti draga :) verujem da ce mnogima pomoci tvoji saveti :) <3

    OdgovoriIzbriši

Srednja skola? Sta upisatii?

 Jun mjesec, za neke vrijeme odmora a za neke ipak velika briga i razmišljanje šta upisati i kako dalje poslije osnovne škole.  Ove ...