subota, 4. studenoga 2017.

Biraj da budeš ono što jesi !


Upravo zato što sam okružena vršnjacima koji se dijele na one popularne i manje popularne ili ipak one jače i slabije, inspirisana sam ovom temom i hoću da vam govorim o tome, jer smatram da je itekako bitno. Bitno je cijeniti prave vrijednosti i ne zažmiriti onda kad je nepravda ispred vas. 


Djeca koja su zaokupljena popularnošću su djeca kojim u današnje vrijeme ponestaje elena da urade nešto kvalitetno, dobro i pohvalno i smatraju da je jedini način da se izdignu iz okoline taj na kome će se društvenim mrežama predstaviti boljim i ljepšim osobama. Zašto su zaokupirana popularnošću?
- Kada se okrenete oko sebe vidjećete ljude koji se trude, djecu koja uče, koji se bore za svoje ciljeve i koji imaju svoja uvjerenja. Nižu uspjehe i izdižu se iznad prosjeka. Gledajući njih imamo dva izbora, krenuti putem uspjeha kao i oni ili jednostavno odmahnuti rukom. Tog trenutka kada djeca ili ljudi odmahnu rukom, ipak ne žele da budu na dnu, te dokazivajući se na društvenim mrežama i sticajući svoju popularnost gradeći je ni na čemu  izdižu sebe na pogrešan način da bi mogli da se smatraju boljim i višim.


Tinejdžerima bitna stvar, ljubav!
Izrazito bitno je odrastati u zdravom odnosu sa roditeljima i ne sramiti se bilo koje teme. Ljubav  je sasvim normalna stvar i vjerujem da je svi znaju prepoznati i osjetiti. Stavimo akcenat na osjetiti. Zašto pričam danas o ovome? Upravo zato što sa vrlo malo godina ulazimo  i vezujemo se iz nelogičnih razloga zarad svoje popularnosti.Vezivanje zarad popularnosti neće potrajati više od mjesec dana, ni svako naredno ako bude proivedeno iz istog razloga. Djevojčice, vama najbitnije. Da li ćete ikada moći imati pravu i iskrenu ljubav ako svaka naredna bude prolazna i ako vaša shvatanja ostanu na nivou na kojem niste naučili prave vrijednosti. Ne znam kojim riječicama se može objasniti vaša vrijednost, vaše dostojanstvo, koje svojim nesvjesnim postupcima možete narušiti.
Ljubav nikada nije mogla da se dogodi na prvi pogled, ali ono što je istina jeste da se ljubav gradi godinama i povjerenjem.


Izrazito sam srećna što sam odrastala i što odrastam uz porodicu, prijatelje i nastavnike koji su me naučili pravim vrijednostima života. Zbog toga ću se truditi da isto prenesem vama, jer znam da dosta mojih vršnjaka nema takvu privilegiju ! 
Do sledećeg puta. 
Vaša N ♥1 komentar:

  1. Odličan post i potpuno si u pravu. Većina tinejdžera je zaokupljena nebitnim stvarima, zbog čega ne vide one istinske i nematerijalne, koje si i sama pomenula, kao što su porodica, prijatelji, ljubav i sreća

    Delilah's Stories | Filmtastično

    OdgovoriIzbriši

GAMISS WISHLIST

Veliki pozdrav svima vama, dragi moji ! Prije svega se izvinjavam jer duže vrijeme nisam aktivna... Mogla bih da pišem o tome kako s...